Waar kan acupunctuur tegen helpen

Acupunctuur wordt zeker nog niet door de gehele medische wereld als een bewezen effectieve geneeswijze beschouwd. Toch zijn er een hoop mensen die wel degelijk baat hebben bij de behandelingen met naalden. Acupunctuur kan helpen bij een groot aantal verschillende aandoeningen.

Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken of er zijn mensen te vinden die profijt hebben gehad met het ondergaan van een acupunctuurbehandeling. Zij spreken over een volledige genezing van de kwaal tot aan het verlichten van klachten waar zij mee te maken hebben, bijvoorbeeld met acupunctuur rotterdam of omstreken. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die zeggen dat acupunctuur hun heeft geholpen om van artrose klachten af te komen of dat zij na het ondergaan van een behandeling geen last meer hebben van diabetes.

Herstellen van de energiebalans

meridianenDat acupunctuur kan helpen tegen zo veel verschillende aandoeningen komt doordat het doel van de naalden in het lichaam steken niet is het direct aanpakken van de aandoening. In de Chinese geneeskunde gaat men uit van het begrip dat alle delen van het lichaam en de geest met elkaar verbonden zijn door energie. Een kwaal wordt veroorzaakt doordat deze energie uit balans is geraakt. Door op specifieke plaatsen een dunne naald in de huid te plaatsen tracht men de energiebalans weer te herstellen. Als dit lukt dan zullen de gezondheidskwalen ook direct verdwijnen. Acupunctuur kan dus helpen tegen iedere kwaal die zorgt voor het verslechteren van je gezondheid.

Genezen en verlichten pijnklachten

genezingVeel mensen die chronische pijn hebben komen bij acupunctuur als een behandelingsmogelijkheid uit. Zeker als de enige oplossing die zij hebben het nemen van medicijnen is om de pijn te verzachten. In dat geval heb je natuurlijk niks te verliezen om een keer acupunctuur uit te proberen. Mensen die bijvoorbeeld leiden aan chronische migraine, artrose of nek- en rugpijn kunnen baat hebben bij een behandeling. Vele mensen die acupunctuur in deze situaties hebben geprobeerd, rapporteren dat de pijnklachten in hoge mate zijn verminderd of dat zij hier zelfs compleet van genezen zijn. Dit zal niet in een keer gebeuren, maar na iedere behandeling moet er verbetering in de situatie zijn vast te stellen.